RUSI GDE VAM JE ARMATA Zapadni analitičar: 2015 prikazali sedam tenkova, a 2021 samo dva i gomilu nadograđenih! Ocena: SIMBOLIČNO!

RUSI GDE VAM JE ARMATA Zapadni analitičar: 2015 prikazali sedam tenkova, a 2021 samo dva i gomilu nadograđenih! Ocena: SIMBOLIČNO!

Priča o vojnoj paradi u Moskvi koja je održana 76 put u čast pobede nad fašizmom i nacizmom i dalje je glavna tema svetskih medija i vojnih analitičara i geopolitičara. Fokus ove godine, kao i prethodne je ruski oklop pre svega tenkovi koji su prošli Crvenim trgom T-72B3M, T-80BVM, T-90M i T-14 Armata..

Zapadu i NATO naklonjeni analitičari već su počeli da ukazuju da vojna moć Rusije slabi i da oni silni planovi koji su najvljivani pre sedam godina daleko da su ostvareni. To se posebno odnosi na novi tenk T-14 Armata.Tako se na Tviteru sa snimkom sa današenje parade ogasio i Džozef Dempsi, analitičar koji radi za Militari Balans, čiji predmet zanimanja su strane armije i vojna oprema.Dempsi je napisao kratko simbolično, a zatim u nastavku naveo da je Rusija revidirala ambicije da modernizuje svoje oklopne snage. Od 2015. bilo je sedam tenkova T-14 Armata, na paradi povodom Dana pobede na šta su bili ponosni, a danas samo dva T-14 i niz nadograđenih tenkova T-72, T-80 i T-90-tih.Sšmbolic of Russia revised modernisation ambitions that in 20...
Pročitajte čitavu vest na Kurir