ZABRANJENI GRADOVI RUSIJE: Ima ih više od 45, u njima živi i radi 1.300.000 stanovnika koji prave atomske bojeve glave i rakete!

ZABRANJENI GRADOVI RUSIJE: Ima ih više od 45, u njima živi i radi 1.300.000 stanovnika koji prave atomske bojeve glave i rakete!

U današnoj Rusiji priče kažu da postoji 45 zabranjenih gradova koje od spolja i iznutra obezbeđuje vojska, a ulazak je dozvoljen samo sa posebnom dozvolom. U tim gradovima prema nekim procenama živi i radi, obazuje se i vaspitava decu 1.300.000 stanovnika..

Početkom 21 veka ruskoj i svetskoj javnosti otkrivena je decenijama najstrože čuvana sovjetska tajna imena gradova, instituta, naučnih istraživačkih centara, laboratorija i poligona na kojima su razvijali, pruočavali i proizvodili smrtonosno hemijsko i biološko oružje. Kao na filmskoj traci ređala su se imena gradova poput Zagorska kompleks za proizvodnju virusnih oružja , Kirov prva sovjetska fabrika za proizvodnju antraksa , Stepenogorsk naučno eksperimentalna i proizvodna baza smrtonosnog antraksa , Sverdlovsk fabrika antraksa , Lenjingrad Insitut za ultračistu biološku upotrebu, koja je proučavala prilagođavanje krstarećih raketa za raspršivanje klica , Obolensk Centar za proučavanje upotrebne mikrobiologije , ostrvo Vozordženij...
Pročitajte čitavu vest na Kurir


Izvor: SETimes