FRANCUSKA PRVA ČLANICA EU POČELA DA TESTIRA KORONA PASOŠ: Aplikacija TuAntiKovid na telefonima čuva negativne rezultate PCR testa!

Francuska je postala prva država članica EU koja je započela testiranje digitalnog korona virus putnog sertifikata kao deo šeme širom Evrope za koju se Brisel nada da će ljudima omogućiti da do leta putuju slobodnije u okviru evropskog bloka..

Aplikacija TuAntiKovid, deo državnog programa za traženje kontakata, nadograđena je tako da čuva negativne rezultate testa na kovid-19 na mobilnim telefonima putnika i od ove nedelje će se testirati na letovima za Korziku i prekomorske departmane, preneo je "Gardijan".Testiranje će biti produženo od 29. aprila tako da obuhvati i potvrde o vakcinaciji, rekli su zvaničnici za "Mond", a sistem bi na kraju mogao biti usvojen za javne događaje poput koncerata, festivala i sajmova, mada ne i za barove i restorane.Evropski komesar za pravosuđe Didije Rejnders rekao je prošle sedmice da očekuje da će digitalni zeleni sertifikat Evropske unije biti operativan do 21. juna.Sertifikat je hitan prioritet za države članice na jugu Evrope čije je ekonomij...
Pročitajte čitavu vest na Kurir


Izvor: SETimes