IZRAELCI IPAK NISU BILI NEVIDLJIVI: Rešena misterija kako su se prišunjali komandnom brodu iranskih komandosa i onesposobili ga!

Iranski brod Saviz oštećen je danas u napadu izraelskih komandosa, i mada se plovilo vodi kao trgovačko, u stvarnosti je komandni centar za izvođenje operacija u Crvenom moru..

Brod je oštećen postavljanjem mina ispod vodene linije i pretrpeo je znatnu štetu, a posle napada pojavile su se dve teorije kako su se izraelski komandosi prišunjali Savizu.Prva je bila da su do njega došli helikopterom, a druga koje je i dokumentovana snimcima je da su Izraelci u napad krenuli sa podmornice.Podmornice klase Delfin primećena je 11. marta u izarelskoj pomorskoj bazi Eilat na severu Crvenog mora. Vipe slika objavljeno je na mreži koji dokumentuju prisustvo bar jedne podmnornice u bazi do 2. aprila, kada je jedna snimljena na dan plovidne od baze Elijat. Tada je bila udaljena 40 km od obala Saudijske Arabije.Već 4. aprila nalazila se svega 40 nautičkik milja udaljena od broda Saviz koji je bio pozicioniran u uobičajenoj zoni ...
Pročitajte čitavu vest na Kurir