OBJAVLJENE SLIKE OŠTEĆENOG IRANSKOG BRODA: Kako su izraelski pomorski komandosi sabotirali ploveću bazu PASDARANA u Crvenom Moru!

Iranski mediji i pojednici na društvenim mrežama objavili su slike unutrašnjosti broda Saviz koga su u utorak pomorski komandosi "Flotile 13" sabotirali kada su na trup plovila ispod vodene linije postavili magnetne mine koje su u tačno određenom trenutku eksplodirale i izazvale značajnu materijalnu štetu..

Saviz koga većina medija označava kao trgovački brod, zapravo predstavlja brod za izvođenje specijalnih operacija u Crvenom moru.Na objavljenim slikama jasno se vidi voda u mašinskom delu broda, koji je ceo pod vodom što ukazuje da je na trupu broda pričnjena značajna materijalna šteta.Oko toga šta se desilo postoje dve verzije Iranska verzija spominje da je dan pre incidenta oko broda Saviz leteo nepoznati helikopter i nadletao plovilo nekih pet do deset minuta. Međutim, ostalo je nepoznato da li su Pasdarani pažljivo pratili helikopter, da li su pokušali da stupe u kontakt sa njim ili da ga oteraju.. Mnogo pitanja, malo dogovora Iran ian media outlet affiliated with the regime publishes first photos of the damage done to SAVIZ ship RedS...
Pročitajte čitavu vest na Kurir