MORSKA MINA OŠTETILA IRANSKI SPECIJALNI BROD : Kako je Izrael u Crvenom moru onesposobio ploveći minoplagač i radarski centar!

Glavna vest u svim svetskim medijima u sredu 7. aprila je napad na iranski specijalni brod u Crvenom moru za šta se optužuje Izrael, kao znak osvete za raketni napad na izraelski kontejnerski brod u Arabijskom moru pre dve nedelje, iako zvanično još niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad. Pod sumnjom je i kako je napad izveden. Jedni tvrde protivbrodskom raketom, a drugi morskom minom .

Interesantno je što je napad usledio dan pošto je saopšteno da je načinjn pomak u pregovorima i vraćanju Irana u nuklearni sporazum koji je Trampova administracija poništila, a Iran krenuo u ponovno obogaćivanje urana za izradu atomske bombe.Iranski mediji saopštili su da je na trupu broda napravljena velika rupa, nastala očiglednim korišćenjem morske mine. Nekoliko iranskih novinskih kuc a prikazalo je slike plamena i dima koji su kuljali iz pogođenog plovila u Crvenom moru, ali puni obim štete i da li ima bilo kakvih žrtava nije poznat.Prema dostupnim podacima napad je izveden u blizini ostrva Dahalak gde se nekada nalazila pomoćna baza sovjetske flote.foto Printscreen Šoutube Al ArabiaIzraelski zvaničnici nisu komentarisali ovaj napad i...
Pročitajte čitavu vest na Kurir