KORONA VIRUS JE BUKTAO U IŠGLU PROŠLE ZIME, A ONI SU SADA SPREMNI ZA NOVE GOSTE: Hoće li Evropa zatvoriti skijalište ove sezone?

Ljubitelji zimskih sportova nevoljno se prisećaju kraja prošle zimske sezone kada su evropska skijališta predstavljala izvor zaraze koronavirusom, zbog čega se sada sa naročitim oprezom razmatraju planovi za predstojeću zimsku sezonu na evropskim planinama..

The Irish Times piše da Nemačka, Francuska i Italija tokom predstojeće skijaške sezone žele da drže svoja skijališta zatvorena, dok Austrija, koja znatne prihode ubira od zimskog turizma, to ne želi.Skijališta su spremna. Netaknuti, blistavi sneg leži na obroncima doline Paznaun u Austriji, na 2.100 metara nadmorske visine, ali niko od domaćina još uvek ne zna kada će stići prvi posetioci.foto ProfimediaProšle godine se u ovo doba okupilo blizu 21 hiljada ljudi na spektakularnom događaju "otvaranja vrha planine", gde je goste zabavljao rock bend Seeed. Godinu posle je to mesto na lošem glasu.Covid-19 je sredinom marta, nakon otvaranja, divljao kroz selo Išgl u kojem se nalazi ski odmaralište, a hiljade turista koji su se vratili sa zimskog...
Pročitajte čitavu vest na Kurir