IRAN OSLOBODIO AUSTRALIJSKU NAUČNICU OPTUŽENU ZA ŠIJUNAŽU: Kajli iznenadila izjavom o Teheranu nakon 2 godina zatočeništva!

Kajli Mur-Džilbert, britansko-australijska naučnica koja je provela u iranskom zatvoru više od dve godine zbog optužbi za špijunažu, oslobođena je u okviru razmene zatvorenika za trojicu Iranaca..

Mur-Džilbert 33 , predavač na katedri za bliskoistočne studije Univerziteta u Melburnu, uhapšena je u Iranu 2018. godine, a prošle godine je proglašena krivom i osuđena na 10 godina zatvora. Ona se u izjavi zahvalila australijskoj vladi i drugima koji su se borili za njenu slobodu, a prethodne dve godine opisala je kao "dugo i traumatično iskušenje".Rekla je da je njen odlazak iz Irana bio "gorko-sladak" uprkos nepravdi kojoj je bila izložena. Dodala je da je u Iran došla kao prijatelj i da iz te zemlje odlazi sa istim takvih osećanjima, prenosi CNN. Kšlie Moore-Gilbert Academic sašs Iran detention was 'long and traumatic' https t.co ltMRkBvWQK BBC News World BBCWorld November 26, 2020"Imam samo poštovanje, ljubav i divljenje prem...
Pročitajte čitavu vest na Kurir