OČI IRANA UPRTE U BAJDENA! ROHANI: Kada mi mogli da vratimo politiku od pre Trampa, našli bismo rešenje za mnoga pitanja!

Iranski predsednik Hasan Rohani ponovo je danas izrazio nadu da će izabrani američki predsednik Džo Bajden vratiti američku politiku prema Iranu na onu tačku gde ju je kao potpredsednik ostavio pre četiri godine, prenela je državna televizija..

Ako bi Iran i SAD mogle da nađu put nazad ka "situaciji od 20. januara 2017.", dan inauguracije predsednika Donalda Trampa, "to bi bilo veliko rešenje za mnoga pitanja i probleme", prenosi AP.Tokom mandata Donalda Trampa tenzije između SAD i Irana su eskalirale zbog čega su dve strane dospele početkom godine na ivicu rata. Vašington se u međuvremenu i povukao iz nuklearnog sporazuma sa Teheranom.Rohani je pozvao Bajdena da "eksplicitno osudi" Trampovu kampanju maksimalnog pritiska kao i da "kompenzuje pogrešnu politiku sleđenu poslednje četiri godine.Kurir.rs Tanjug, Foto EPAKurirAutor KurirKliknite za sledeću vest Hasan RohaniIranDžo BajdenSADDonald TrampNuklearni sporazumnuklearno oružjeSvakog dana besplatan pregled vesti na vaš...
Pročitajte čitavu vest na Kurir