FINCI - MAJSTORI BORBE PROTIV KORONE: Ni u jednoj drugoj zemlji stopa zaraze nije toliko niska, a evo kako su to uspeli (VIDEO)

Da li se Finci bolje nose sa pandemijom korona virusa zato što su "nedruštveni" ili što imaju jaku socijalnu državu, postavlja pitanje Dojče vele, navodeći da je stopa zaraze kovidom-19 u toj zemlji najniža u celoj Evropi..

Finska, sa nešto manje od 6 miliona stanovnika, jedna je od zemalja koje najbolje izlaze na kraj s pandemijom korona virusa.Prema podacima Univerziteta Džons Hopkins iz 22. novembra - ni u jednoj drugoj zemlji stopa zaraze nije toliko niska.Od početka godine u Finskoj i poređenja radi - u zemljma sa sličnim brojem stanovnika registrovano je Finska - 21.216 zaraženih, umrlo 375 Danska - 70.152 zaraženih, umrlo 781 Slovačka - 95.257 zaraženih, umrlo 644.Kada je širom svieta počeo da raste broj zaraženih, finska Vlada je reagovala brzo i naložila dvomesečni lokdaun.Putovanja u obližnje regione su bila zabranjena. Takođe su zatvorene škole i druge ustanove, a kasnije i restorani. To se desilo prilično rano, kada je broj inficiranih u toj ska...
Pročitajte čitavu vest na Kurir