BAHATE VOZAČE KAŽNJAVATI KAO UBICE: Nišlije zahtevaju izmenu zakona kako bi oni koji izazovu smrt u saobraćaju ROBIJALI!

BAHATE VOZAČE KAŽNJAVATI KAO UBICE: Nišlije zahtevaju izmenu zakona kako bi oni koji izazovu smrt u saobraćaju ROBIJALI!

Nišlije zahtevaju izmenu zakona kako bi se oni koji izazovu smrtne ishode u saobraćaju kažnjavali kao i oni koji s umišljajem ubiju čoveka, za šta je zaprećena zatvorska kazna do 15 godina.

Građani Niša zatražili su na protestu Niš pod noge izmene zakona kako bi se bahati vozači koji izazovu smrtne ishode u saobraćaju kažnjavali po krivičnom delu za ubistvo, za šta je zaprećena zatvorska kazna do 15 godina. Inače, za krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, kada nastupi smrt jedne ili više osoba, zaprećena je kazna od dve do 12 godina, odnosno od jedne do osam godina ako je delo učinjeno iz nehata.Na protestu građana koji je u subotu održan ispred Palate pravde u Nišu najavljeno je da će se uskoro krenuti sa potpisivanjem peticije za promenu zakonika.Nedužno nastradaliNišlije su se okupile po četvrti put nakon 4. januara, kada je N. S. 19 iz Beograda audijem usmrtio dečaka A. P. 12 i poznatog niškog sindikal...
Pročitajte čitavu vest na Kurir