POTRESNA ISPOVEST GLUMICE MAJE KOLUNDŽIJE: Punoletstvo sam dočekala u izbegličkoj koloni! Iz kuće smo poneli dva ćebeta!

POTRESNA ISPOVEST GLUMICE MAJE KOLUNDŽIJE: Punoletstvo sam dočekala u izbegličkoj koloni! Iz kuće smo poneli dva ćebeta!

Glumica Maja Kolundžija Zoroe rođena je u Kninu 5. avgusta, u danima kada će 18 godina kasnije početi hrvatska akcija Oluja i progon Srba iz te zemlje. Rođendan te 1995. zatekao ju je kod Petrovačke ceste.

Glumica Maja Kolundžija Zoroe detinjstvo je provela u selu Kolundžije kod Knina. Bilo je savršeno, kaže, toliko savršeno da zvuči gotovo nestvarno. A onda, nesrećnom igrom sudbine, ta devojčica sa tim savršenim detinjstvom dočekala je svoje punoletstvo u izbegličkoj koloni. Da zlo bude veće, rođena je baš 5. avgusta, u danima kada će, 18 godina kasnije, početi etničko čišćenje Srba sa područja Hrvatske. Umesto smeha i torte, svoj 18. rođendan pamti po muku u kombiju kojim su njena porodica i prve komšije bežali u BiH.Čarobno detinjstvo- Imala sam čarobno detinjstvo. Niko nije obraćao pažnju na to koje ste nacionalnosti, niko o tome nije pričao - kaže Kolundžija Zoroe za Kurir i dodaje da se sve promenilo kada je počeo rat.foto Privatna Arh...
Pročitajte čitavu vest na Kurir