PAPA SE MOLI NA RUŠEVINAMA MOSULA: U nekadašnjem centru kalifata teroristisčke Islamske države misa na otvorenom! (FOTO)

PAPA SE MOLI NA RUŠEVINAMA MOSULA: U nekadašnjem centru kalifata teroristisčke Islamske države misa na otvorenom! (FOTO)

Papa Franja stigao je danas na sever Iraka u Mosul, gde će se moliti u srušenim crkvama, koje je uništila teroristička Islamska država, i držaće misu na otvorenom poslednjeg dana prve posete jednog pape ovoj jugozapadnoj azijskoj zemlji..

Vatikan se nada da će poseta ohrabriti hrišćane da ostanu u Iraku, uprkos višedecenijskim sukobima i nestabilnostima, preneo je AP. foto EPA Alessandro Di MeoPapa je poslao poruku o međuverskoj toleranciji muslimanskim liderima, uključujući i istorijski susret u subotu sa verskim vođom iračkih šiita, ajatolahom Alijem al-Sistanijem. foto EPA Alessandro Di MeoMosul, grad u kojem se nalazi papa, teško je oštećen tokom rata sa Islamskom državom, a poglavar Rimokatoličke crkve će se moliti i za sve žrtve rata u Iraku. foto EPA Alessandro Di MeoOn će se moliti na trgu okruženom ostacima četiri oštećene hrižćanske crkve. BREAKING Pope Francis has arrived in Mosul on his tour of Iraq, a former stronghold of terror group Islamic State. S...
Pročitajte čitavu vest na Kurir


Izvor: Poznati