PUTIN NA DAVOSU: Osnovni zadatak je rešavanje siromaštva! Raslojavanje u društvu je sve veće, naročito u razvijenim zemljama!

PUTIN NA DAVOSU: Osnovni zadatak je rešavanje siromaštva! Raslojavanje u društvu je sve veće, naročito u razvijenim zemljama!

Predsednik Rusije Vladimir Putin vidi pandemiju korona virusa kao ozbiljan globalni izazov koji preti daljim povećanjem socijalnog raslojavanja, produbljivanjem neujednačenog ekonomskog razvoja među zemljama, rastom siromaštva, i upozorava na ograničen domet klasičnih metoda ekonomskih stimulusa..

Tradicionalni mehanizmi ekonomskih stimulusa putem nagomilavanja zajmova dostigli su svoje granice i vode ka kontinuiranom povećanju društvenog raslojavanja, rekao je Putin u onlajn obraćanju na Svetskom ekonomskom foumu u Davosu, na kojem prvi put učestvuje za 12 godina."Postkrizni oporavak predstavlja izazov. Dok je taj problem lako mogao da se reši pre 20-30 godina podsticajnom makroekonomskom politikom, ti mehanizmi su zapravo već tada dostigli svoje granice, ne vrše posao, njihov resurs je zapravo iscrpljen", naveo je on, prenosi agencija Tass.Podsticanje ekonomije putem povećanja privatnih zajmova, kako objašnjava, postaje "u suštini nemoguće, dok kvantitativno ublažavanje samo naduvava balon finansijske vrednosti aktiva i vodi ka dal...
Pročitajte čitavu vest na Kurir


Najnovije Vesti