RAT PRED VRATIMA! IRAN NEĆE PREĆUTATI UBISTVO NAUČNIKA: Odgovorićemo odlučno! MEDIJI pozivaju na snažan napad na izraelsku luku!

RAT PRED VRATIMA! IRAN NEĆE PREĆUTATI UBISTVO NAUČNIKA: Odgovorićemo odlučno! MEDIJI pozivaju na snažan napad na izraelsku luku!

Iran će dati "proračunat i odlučan odgovor" zbog ubistva svog najboljeg nuklearnog naučnika Mohsena Fehrizada, rekao je savetnik Vrhovnog vođe Alija Hamneja, dok su pojedine teheranske novine danas poručile da osveta Irana "treba da uključi napad na izraelski grad Haifu.".

"Bez sumnje, Iran će odgovoriti kriminalcima koji su oduzeli život Mohsenu Fahrizadu", rekao je Kamal Harazi, koji je ujedno i šef strateškog veća pri ministarstvu spoljnih poslova, preneo je Rojters.Fahrizad, koga su zapadne zemlje i Izrael nazivale šefom iranskog nuklearnog programa za oružje, je ubijen u zasedi u predgrađu Teherana u petak, dok se vozio automobilnom u pratnji telohranitelja. foto EPA IRANIAN DEFENCE MINISTRŠPojedine iranske verske i vojne vođe su optužile višedecenijskog neprijatelja, Izrael, da stoji iza ubistva, dodaje Rojters.Iran je i ranije optuživao Izrael za ubistvo nekoliko iranskih nuklearnih naučnika, počev od 2010. godine.Iz kabineta premijera Izraela Benjamina Netanjahua su danas odbili da komentarišu ubis...
Pročitajte čitavu vest na Kurir