DANSKI PROFESOR KRITIKUJE OVE MERE VLADE: Zdravstveni sistem stabilan uprkos rastu broja zaraženih, sledimo ŠVEDSKI MODEL!

DANSKI PROFESOR KRITIKUJE OVE MERE VLADE: Zdravstveni sistem stabilan uprkos rastu broja zaraženih, sledimo ŠVEDSKI MODEL!

Profesor na Institutu za biomedicinu Univerziteta Arhus u Danskoj Soren Ris Paludan ocenio je da će Danska "biti prinuđena da prihvati da postoji određeni broj Danaca koji je zaražen korona virusom"..

Paludan je za jednu od vodećih danskih televizija TV2, u petak rekao da svako društvo ima svoj "prag bola" i da treba da bude omogućena diskusija o tome koliki je taj "prag bola" u Danskoj."Mi prihvatamo da određen broj ljudi strada u saobraćaju ili da dobije stres na poslu, ali ne ukidamo zbog toga saobraćaj, niti zatvaramo radno tržište", rekao je Paludan, kritikujući nove mere vlade protiv korona virusa.Danska premijerka Mete Frederiksen najavila je ove nedelje, između ostalog, obavezu nošenje zaštitnih maski u svim zatvorenim javnim prostorima ne u osnovnim školama i vrtićima i zabranu prodaje alkohola posle 22 časa.Paludan smatra da je vlada ođednom promenila fokus sa kapaciteta zdravstvenog sistema na ukupan broj zaraženih, "jer to ...
Pročitajte čitavu vest na Kurir