PREDSEDNIK AZERBEJDŽANA NAJAVIO ZAOŠTRAVANJE SUKOBA Ima ranjenih, odgovorićemo! Oglasila se i EU, razgovarali Lavrov i Čavušoglu!

PREDSEDNIK AZERBEJDŽANA NAJAVIO ZAOŠTRAVANJE SUKOBA Ima ranjenih, odgovorićemo! Oglasila se i EU, razgovarali Lavrov i Čavušoglu!

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je danas, povodom eskalacije situacije u Nagorno-Karabahu, da ima poginulih i ranjenih među civilnim stanovništvom i među vojnicima nakon što su jermenske snage otvorile vatru duž linije razdvajanja..

Jermenske snage su jutros počele da pucaju na položaje vojske Azerbejdžana i naselja u raznim pravcima duž linije razdvajanja. Vatra je otvarana iz različitog oružja, uključujući ono velikog kalibra. To je još jedna vojna provokacija Jermenije , rekao je Alijev, prenosi Sputnjik.On je istakao da Azerbejdžan neće ostati nem na delovanje Jermenije. Trenutno su u toku napadi na položaje protivnika, uništena je vojna tehnika , rekao je Alijev.EU pozvala je na hitan prekid vojnih aktivnosti i bezuslovni povrarak pregovorima u Nagorno-Karabahu.Predsednik Evropskog saveta arl Mi el ocenjuje da su poslednji izve taji iz zone konflikta u Nagorno-Karabahu ozbiljno zabrinjavajući .Ministri spoljnih poslova Rusije i Turske, Sergej Lavrov i Mevlut Ča...
Pročitajte čitavu vest na Kurir


Izvor: SETimes