ZAHAROVA: Ne verujemo Berlinu na reč! Ne dostavljaju nam uzorke i testove u vezi sa Navaljnim a novičok nismo razvijali!

ZAHAROVA: Ne verujemo Berlinu na reč! Ne dostavljaju nam uzorke i testove u vezi sa Navaljnim a novičok nismo razvijali!

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da Moskva nema osnova da veruje Berlinu na reč u vezi sa slučajem ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog i poručila da Sovjetski Savez i Rusija nikada nisu sproveli istraživanje o razvoju supstance poznate kao novičok..

"Očigledno da Berlin ne žuri da podeli ove informacije o situaciji u vezi sa Navaljnim i istovremeno zahteva hitnu akciju Rusije. Moskva nema ni osnova ni planova da veruje Berlinu na reč", rekla je Zaharova tokom brifinga.Ona je dodala da je rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova produžilo rok za istragu o slučaju Navaljnog, čekajući informacije od Nemačke."Berlin još nije dostavio biološke uzorke Navaljnog i rezultate testa, niti je obezbedio bilo kakve informacije o prirodi lečenja koje taj ruski državljanin nadobija na klinici Šarite. Nemačka nije obezbedila nikakvu saradnju o organizovanju razgovora između njega i ruskih istražitelja", rekla je Zaharova. foto ProfimediaNa pitanje da li misli da postoji protivrečnost u izjavama da Ru...
Pročitajte čitavu vest na Kurir