PRORADIO VULKAN NA SUMATRI, CRNI DIM IDE 5.000 METARA UVIS: Okolna sela prekrivena pepelom, narod u strahu gleda u nebo!

PRORADIO VULKAN NA SUMATRI, CRNI DIM IDE 5.000 METARA UVIS: Okolna sela prekrivena pepelom, narod u strahu gleda u nebo!

Vulkan Sinabung na indonežanskom ostrvu Sumatra izbacio je danas stub vulkanskog pepela 5.000 metara u visinu, a u erupciji nije bilo povređenih, saopštio je Centar za vulkanologiju i ublažavanje geoloških rizika te zemlje..

Debeo sloj pepela prekrio je nekoliko sela u radijusu od oko 20 kilometara od vuklana. BREAKING - The large volcanic mount Sinabung has erupted in north Sumatra, Indonesia.Massive plumes of ash and smoke are rising from the volcano into the skš. pic.twitter.com pEWqsIIJbI SV News SVNewsAlerts August 10, 2020Meštanima je savetovano da se drže pet kilomeara od kratera i da budu na oprezu zbog mogućeg izlivanja lave, prenosi AP. foto Profimedia Aditša Sutanta ABACASinabung, jedan od više od 120 aktivnih vulkana u Indoneziji bio je neaktivan četiri veka, dok 2010. godine nije došlo do erupcije u kojoj je poginulo dvoje ljudi.U erupciji 2014. poginulo je 16 ljudi, a 2016. sedam. Oko 30.000 ljudi moralo je u poslednjih nekoliko godina...
Pročitajte čitavu vest na Kurir