U HRVATSKIM MEDIJIMA UGLAVNOM TIŠINA NAKON SRPSKE PREMIJERE DARE IZ JASENOVCA: Prenete su Vučićeve i Antonijevićeve poruke!

U HRVATSKIM MEDIJIMA UGLAVNOM TIŠINA NAKON SRPSKE PREMIJERE DARE IZ JASENOVCA: Prenete su Vučićeve i Antonijevićeve poruke!

Film Dara iz Jasenovca, o stravičnim stradanjima i zločinima u ustaškim logorima tokom NDH, digao je veliku prašinu u regionu, ali nakon sinoćnje TV premijere na Javnom servisu, primetno je da u hrvatskim medijima izostaje reč "propaganda" koja se prehodnih dana često pominjala..

Mediji u susednoj Hrvatskoj uglavnom su preneli poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i reditelja filma Predraga Antonijevića.Tako portal Index.hr prenosi Vučićeve reči da je ponosan što se nakon 75 godina snimio film o "mestu najvećeg srpskog stradanja", kao i da je snimljen na njegovu inicijativu. "Gledao sam film, svideo mi se. Težak je, ali mislim da je važan za naš narod. Važno je što je napokon napravljen film o najvećem stratištu srpskog naroda", navodi se.Portal takođe prenosi i reči reditelja Predraga Antonijevića sa citatom u naslovu "To nije antihrvatski film, ali je antiustaški""Naravno, znamo da je veliki broj ljudi u Hrvatskoj čista srca i oni su to pokazali nakon što su onaj film o Dijani Budisavljević na Pulskom f...
Pročitajte čitavu vest na Kurir


Izvor: Poznati